Monica Poplacenel. Psiholog. Psihoterapeut.

Ghid de navigare printre activitatile extrascolare

Copiii acumuleaza o serie de abilitati si cunostinte in timpul scolii, insa uneori este important si chiar necesar ca acestea sa fie suplimentate sau consolidate prin diverse alte activitati.

Intr-o lume in care mediul online este sursa de informatii, alegerea unei activitati extrascolare sau a unui atelier de dezvoltare personala pentru propriul copil poate fi asemanata cu o vanatoare de comori. Pentru ca un copil este o comoara, iar dezvoltarea lui pe toate planurile este un obiectiv prioritar al parintilor.

Fie ca este vorba de o activitate in cadrul after-school sau un atelier de weekend, numarul acestor evenimente a crescut enorm in ultimii ani, iar pe piata exista o multime de posibilitati, de la muzica, sport, robotica pana la ateliere cu tematica sau de dezvoltare personala.

Alegerea unei activitati trebuie facuta cu mare grija de catre parinti, pentru a evita ca aceasta sa devina o povara pentru copil. Dar cum reusesti sa alegi ceea ce este potrivit pentru copilul tau într-o lume in care o simpla cautare pe internet genereaza zeci de pagini de raspuns cu tot felul de activitati care iti promit ca iti transforma copilul intr-o persoana inteligenta emotional, social, corporal etc.?

Citeste continuarea articolului aici.

Postari recente

Toate postarile
Cum să îți ajuți copilul să devină mai empatic?

Cum să îți ajuți copilul să devină mai empatic?

Probabil că ai auzit deja expresia ”înainte să critici pe cineva, mergi o ora în pantofii lui”. Ea reprezintă…
CE ESTE EMPATIA?

CE ESTE EMPATIA?

Sunt unele persoane născute cu un creier programat pentru a fi empatic? Poate fi compasiunea învățată? Ce obiceiuri sau…
Recunoștința – cum să o practici împreună cu copilul tău pentru a-l ajuta să fie mai fericit

Recunoștința – cum să o practici împreună cu copilul...

Să îți exprimi recunoștința pentru diferite aspecte ale vieții tale reprezintă un obicei care te poate ajuta să privești…
CONTACTEAZA-MA
ADRESA
Str. Cercului nr. 2, et. 3, ap. 8, Sector 2, Bucuresti
Tel: 0737252570